بررسی انواع اسپرسو ماشین ها

Wednesday، ۱۸ Khordaad ۱۴۰۱

یادداشت به‌روزرسانی میشود...

دستگاه های اسپرسو قلب تپنده هر کافه‌ای حساب میشوند که باریستا با دانش و تجربه‌ و عشق، محصولی رو اماده میکنه که روزمون رو میسازه...
دستگاه‌های اسپرسو عموما به کمک ویژگی هاشون دسته‌بندی میشن...
این ویژگی ها دسته‌بندی های مختلفی رو مثل تعداد گروپ‌هد، تعداد دیگ بخار، اتوماتیک یا دستی بودن دستگاه و ... رو ایجاد میکنه که به صاحبین مشاغل اجازه انتخاب مناسب با توجه به نیاز و با دید بازتر رو میده...
دستگاه های اسپرسو از لحاظ تعداد و نوع دیگ بخار به ۳ دسته:
تک بویلر
دو بویلر
چند بویلر یا دارای بویلر هوشمند تقسیم میشن...

بخش اول - دستگاه های تک بویلر
دستگاه های تک بویلر همونجور که از اسمشون پیداس دارای ۱ دیگ بخار هستند و برای مجموعه هایی با تعداد شات های سرو پایین عملکرد مناسب رو ارائه میدن...
قیمت این دستگاه ها به نسبت مدل های چند بویلر و دو بویلر پایین‌تر هستش و برای مجموعه هایی با بودجه محدود گزینه مناسبی به حساب میان اما این دستگاه ها معایبی هم دارن که در ادامه بهشون میپردازیم...

دستگاه های تک بویلر از یک دیگ بخار برای عصاره‌گیری و بخار استفاده میکنند و این میتونه باعث افت دما در تعدد سرو و ساعات پیک سفارشات بشه که همه میدونیم یکنواختی در سرو از اهمیت بالایی برای مجموعه داران و باریستا ها برخورداره...
از طرفی این دستگاه ها به دلیل حجم کم گنجایش دیگ، سریع تر دچار افت دما بر اثر سرو شات های پشت هم میشه‌...
اما همچنان این دستگاه‌ها به دلیل فضای کمتری که اشغال میکنن، مصرف کمتر برق و قیمت پایین‌تر محبوبیتشون رو بین صاحبین مجموعه ها حفظ کردن...

بخش دوم - دستگاه های مبدل حرارتی

در این دستگاه ها مانند شکل پایین اب سرد وارد پمپ میشود. در بویلر اصلی دمای اب به حدی بالا میرود که توانایی ایجاد بخار و اب جوش مورد نیاز را داشته باشد اما دمای ابی که برای عصاره‌گیری مورد استفاده قرار میگیرد در مخرنی جدا اما داخل دیگ اصلی افزایش پیدا میکند.

از مزایای این نوع دستگاه ها میتوان به:

مصرف انرژی پایینتر

زمان ریکاوری پایین تر

هزینه های کمتر تعمیرات و نگهداری به نسبت دو دیگ‌ها و قیمت مناسب تر اشاره کرد

اما از طرفی این دستگاه ها معایبی مثل عدم وجود کنترل دقیق روی دمای هدگروپ و عدم توانایی تنظیم جداگانه‌ی دمای بخار و هدگروپ را دارند...

پیام در واتساپ