یکشنبه، ۱۴ فروردین ۱۴۰۱
سرعت چرخش تیغه ها چگونه عملکرد آسیاب را تغییر میدهد؟
در چند سال گذشته ، تعداد کمی از آسیاب ها وارد بازار شده اند که دارای سرعت آسیاب قابل تنظیم هستند. مشهورترین آنها Lynn Weber’s EG-1 ، Victoria Arduino’s Mythos 2 و اخیراً Ceado’s Hero E37Z است. بازاریابان هر یک از این آسیاب ها ادعا می کنند که امکان تغییر RPM به شما این امکان را می دهد تا به راحتی آسیاب را برای قهوه های مختلف بهینه کنید یا عصاره گیری های مختلفی را انجام دهید - اما هیچ یک از آنها ادعای خاصی در مورد اینکه سرعت پایین تر یا سریعتر آسیاب کردن چگونه این امر را ممکن میسازد ندارند. بنابراین آیا RPM قابل تنظیم فقط یک حیله است یا اینکه واقعاً می تواند عصاره گیری ما را بهبود بخشد؟
توزیع اندازه آسیاب
هدف نهایی آسیاب قهوه این است که با تولید ذرات یکنواخت تر، به عصاره گیری بیشتر و یکنواخت تر کمک کند. متأسفانه ، شواهد منتشر شده در مورد تأثیر RPM بر توزیع اندازه ی ذرات محدود است ، و اثر ممکن است برای آسیابهای مختلف متفاوت باشد.
چیزی که می توانیم بگوییم این است که RPM های سریعتر به طور معمول آسیاب های ریزتری را برای یک آسیاب از پیش تنظیم شده ارائه می دهند ، و باعث تولید ذرات ریز بیشتر و آسیابی با توزیع اندازه ی کمتر می شوند. با این حال ، هنوز مشخص نیست که آیا این اثر چقدر با اینکه درجه ی آسیاب را ریزتر کنید متفاوت است.
تأثیر RPM آسیاب بر TDS شات های اسپرسو. گروه بندی داده ها بر اساس زمان شات به جای تنظیم آسیاب ، تفاوت مشخصی را در عصاره گیری بین دو تنظیم RPM نشان می دهد. اطلاعات با مجوز از گولیم دیویس.
این نشان می دهد که حداقل برای Mythos 2 ، تغییر در RPM باعث تغییر کیفیت آسیاب میشود، چیزی فراتر از صرفا ریز تر یا درشت تر آسیاب کردن. با این حال ، هنوز نمی توانیم بگوییم که این به دلیل تغییر در توزیع اندازه ذرات است یا عامل دیگری - به عنوان مثال شکل ذرات.
دوز
RPM بالاتر باعث می شود قهوه با سرعت بیشتری آسیاب شود ، که ممکن است RPM بالا را برای یک کافه ی شلوغ مطلوب کند. با این حال ، سریعتر آسیاب شدن به معنای کم شدن دقت در دوز کردن است. Mythos 2 این را با آهسته آسیاب کردن قسمت پایانی هر دوز ، برای افزایش دقت دوز ، جبران می کند.
این می تواند نتایج غیر منتظره ای در سایر آسیاب ها داشته باشد. موتورهای AC از فرکانس متناوب جریان برای چرخاندن موتور استفاده می کنند ، این بدان معنی است که فرکانس اصلی متفاوت RPM متفاوتی را تولید می کند. بیشتر کشورها از فرکانس اصلی 50 هرتز استفاده می کنند ، اما در قاره آمریکا و بعضی از مناطق آسیا ، 60 هرتز بیشتر رایج است. این به این معنی است که یک آسیاب با موتور AC در ایالات متحده آمریکا با RPM بیشتر از مثلاً در استرالیا کار می کند. این می تواند دقت دوز این نوع آسیاب را در ایالات متحده کمی کاهش دهد و همچنین ممکن است تأثیر کمی نیز بر کیفیت آسیاب داشته باشد.
تأثیر فرکانس اصلی (و از این رو RPM) بر دوز کردن.منبع: Graeme Burton (papamurgy(
حرارت
سرانجام ، تغییر RPM میزان حرارت تولید شده در آسیاب را نیز تغییر می دهد - اما نه به همان شکلی که انتظار دارید. کریستین کلات در سخنرانی خود در کمپ باریستا 2015 توضیح داد که افزایش RPM آسیاب می تواند در واقع اثر دما بر روی آسیاب را کاهش دهد. وی توضیح می دهد که در دور بالاتر ، قهوه با سرعت بیشتری از آسیاب عبور می کند ، بنابراین زمان کمتری برای جذب گرما از محفظه دارد. موتور نیز گرمای کمتری تولید خواهد کرد ، زیرا در هر آسیاب برای مدت زمان کمتری کار می کند.
منبع: باریستا هاستل